Σελίδα 1 από 1

ΤΥΠΙΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 2022, κατά το Τυπικόν του Οικονόμου Γεωργίου Ρήγα

Δημοσιεύτηκε: 11 Νοέμ 2021, 00:08
από ΚΕΠΕΜ
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα σας!

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε στους ιερείς, τους ιεροψάλτες και το φιλακόλουθο πλήρωμα την κυκλοφορία από το ΚΕΠΕΜ -σε λίγες ημέρες- των τυπικών διατάξεων του 2022, κατά το Τυπικόν του Οικονόμου Γεωργίου Ρήγα.


Η έκδοση περιλαμβάνει τις τυπικές διατάξεις του προσεχούς έτους, σύμφωνα με το "Τυπικόν" (1908) του σκιαθίτη π. Γεωργίου Ρήγα, ο οποίος παρέλαβε την πολύτιμη λειτουργική κληρονομιά των Κολλυβάδων πατέρων της μονής του Ευαγγελισμού στη Σκιάθο.

Το έργο προλογίζει ο καθηγητής λειτουργιολογίας Γεώργιος Φίλιας και ευλογεί ο καθηγούμενος της Ι. Μ. Δοχειαρίου του Αγίου Όρους γέρων Αμφιλόχιος.

Η έκδοση φιλοδοξεί να αποτελέσει στιβαρό βοήθημα για ιερείς και ιεροψάλτες, με αναφορά πάντα στην αρχαία λειτουργική παράδοση της Εκκλησίας, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε αυτόνομα είτε συμπληρωματικά με ανάλογες εν χρήσει εκδόσεις, παρέχοντας προτάσεις και λύσεις σε διάφορα ζητήματα τυπικού.

Στην έκδοση:
  • Περιλαμβάνεται το «τυπικό» των ακολουθιών κάθε ημέρας του 2022.
  • Στο κείμενο του π. Γεωργίου έγιναν μόνο όσες παρεμβάσεις (αφαιρέσεις ή προσθήκες) θεωρήθηκαν απαραίτητες, ώστε η έκδοση να καταστεί λειτουργική στους ενοριακούς ναούς. Κάθε παρέμβαση δηλώνεται σαφώς.
  • Η σελιδοποίηση και διαμόρφωση του κειμένου (κατάλληλος τονισμός φράσεων, χρησιμοποίηση κόκκινης γραφής) διευκολύνει ώστε ο ιερέας και ο ψάλτης να μπορούν να εντοπίσουν πολύ γρήγορα την κάθε ενότητα κατά τη διάρκεια της ακολουθίας.
Λεπτομέρειες, Δείγμα και Δελτίο τύπου της έκδοσης, μπορείτε να βρείτε παρακάτω:
https://kepemshop.gr/product/%CF%84%CF% ... F%83-2022/.

Απ: ΤΥΠΙΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 2022, κατά το Τυπικόν του Οικονόμου Γεωργίου Ρήγα

Δημοσιεύτηκε: 04 Δεκ 2021, 15:52
από ΚΕΠΕΜ
ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ! Χθες κιόλας το παραλάβαμε στα χέρια μας!

Ιδανικό βοήθημα για ιερείς, ιεροψάλτες, μαθητές και δασκάλους βυζαντινής μουσικής, αλλά και όσους ενδιαφέρονται για το τυπικό των ακολουθιών.
-------------------------------------------------------------
ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ
στο kepemShop (με έκπτωση 10%)
& σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία πανελλαδικά.
-------------------------------------------------------------


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ​: https://kepemshop.gr/product/τυπικαι-διαταξεισ-2022/