2ο Σεμινάριο Ταμπουρά (σάζι) στο Κ.Ε.Π.Ε.Μ.

Σεμινάρια-Μαθήματα Μουσικής και Τυπικού
Άβαταρ μέλους
ΚΕΠΕΜ
Παλαίμαχος
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 21 Μάιος 2010, 14:42

2ο Σεμινάριο Ταμπουρά (σάζι) στο Κ.Ε.Π.Ε.Μ.

Δημοσίευση από ΚΕΠΕΜ »

2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΑΜΠΟΥΡΑ (ΣΑΖΙ)
«Η τεχνική του οργάνου εφαρμοσμένη στο ελληνικό ρεπερτόριο»


Εισηγητής: Περικλής Παπαπετρόπουλος

Το «ΚΕΝΤΡΟΝ ΕΡΕΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - Μουσικό, Λαογραφικό και Φιλολογικό Αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά» (Κ.Ε.Π.Ε.Μ) διοργανώνει το 2ο σεμινάριο ταμπουρά με τον δάσκαλο του Κέντρου και γνωστό δεξιοτέχνη του οργάνου Περικλή Παπαπετρόπουλο.

Το σεμινάριο συμπεριλαμβάνει 2 τμήματα, αρχαρίων και προχωρημένων, και θα διεξαχθεί στον χώρο του ΚΕΠΕΜ, Έρσης 9 και Πουλχερίας στον Λόφο του Στρέφη, τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Τμήμα Προχωρημένων: Παρασκευή 10/6 έως Πέμπτη 16/6/2011 | 18.00 - 21.00
Τμήμα Αρχαρίων: Δευτέρα 20/6 έως Παρασκευή 24/6/2011 | 18.00 - 21.00

Την Δευτέρα 13/6 δεν θα γίνουν μαθήματα λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.

Κόστος συμμετοχής: 100€
Η καταβολή του ποσού γίνεται με την έναρξη του σεμιναρίου.


Πληροφορίες - Δήλωση Συμμετοχής

6970948771, 210 8811930
karaskepem@gmail.com



Περικλής Παπαπετρόπουλος

Ο Περικλής Παπαπετρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στα δεκάξι του, με δάσκαλο τον Ross Daly. Ένα χρόνο μετά άρχισε να συμμετέχει στο μουσικό σχήμα «Λαβύρινθος», παίζοντας σάζι και ταμπούρ σε συναυλίες και ηχογραφήσεις. Εκτός από την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στον «Λαβύρινθο», συμμετέχει επίσης στο μουσικό σχήμα «Passed Isolated», με τους Χάρη Λαμπράκη, Κώστα Μερετάκη, Πάνο Δημητρακόπουλο και Σπυριδούλα Μπάκα, παίζοντας πολίτικο λαούτο και συνθέτοντας. Στις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται ντουέτο πολίτικων λαούτων με τον Σωκράτη Σινόπουλο, συμμετοχή στο συγκρότημα «Γράμμα από την Πόλη» και στο συγκρότημα του Στέλιου Πετράκη. Ο Περικλής Παπαπετρόπουλος έχει εκδώσει δύο σόλο άλμπουμ, το τελευταίο από τα οποία ονομάζεται "Saz Grubu", το οποίο είναι μία παρουσίαση της παραδοσιακής μουσικής της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας με μια ορχήστρα που αποτελείται κυρίως από σάζια. Επίσης έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με διακεκριμένους καλλιτέχνες διαφόρων μουσικών παραδόσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έμπειρος και καταξιωμένος ως δάσκαλος του σάζι και του πολίτικου λαούτου διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών και στο "Κέντρον Ερεύνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής". Πολλοί από τους μαθητές του είναι γνωστοί δεξιοτέχνες αυτών των οργάνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επιστροφή στο “Σεμινάρια-Μαθήματα”