ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

Κόρινθος, 27/06/2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

         

          Επιθυμώντας να σας ενημερώσουμε για τις εορταστικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κορίνθου και πολιούχου μας Αποστόλου Παύλου ανακοινώνουμε τα κάτωθι:

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου, στηνΚόρινθο, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Κιάτου και Κλεωνών. Θα ψάλλουν Ιεροψάλτες από τις ίδιες Αρχιερατικές περιφέρειες. Στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί Ιερά Παράκληση στους Αγίους Αποστόλους.

Πέμπτη 28 Ιουνίου ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

 

          Την Πέμπτη 28 Ιουνίου, παραμονή της εορτής, στις 7:00 το βράδυ, θα τελεστεί ο Μέγας Συνοδικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β΄, πλαισιουμένου από πλειάδα Συνοδικών Μητροπολιτών, καθώς και από τους εξής προσκεκλημένους από τον Μητροπολίτη μας Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς: Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανόν εκ του Πατριαρχείου Ρουμανίας, Αργολίδος κ. Ιάκωβον, Βρεσθένης κ. Θεόκλητον, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομον, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβαν, τους Επισκόπους Επιδαύρου κ. Καλλίνικον, Σαλώνων κ. Αντώνιον, Θαυμακού κ. Ιάκωβον, όπως και από τον Σεβασμιώτατο Ποιμανέρχη μας κ. Διονύσιον.

          Στις 9:00 το βράδυ, μετά τον Πανηγυρικό Συνοδικό Εσπερινό, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αποστόλου Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας μας, Πολιούχου της πόλης μας, προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπως επίσης και των Ιερών Λειψάνων εκ των εν  τη Κορινθία Αγίων.

 

                                         Παρασκευή 29 Ιουνίου ΠΡΩΙ

ΟΡΘΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

          Την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 6:45 το πρωί θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και θα ακολουθήσει η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό    του Αποστόλου Παύλου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανού  εκ του Πατριαρχείου Ρουμανίας, Αργολίδος κ. Ιακώβου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, Σαλώνων κ. Αντωνίου, Θαυμακού κ. Ιακώβου, όπως και του Σεβασμιωτάτου Ποιμανέρχου μας κ. Διονυσίου.

          Στις 7:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεστεί ο Εσπερινός των Αγίων Αποστόλων και θα ακολουθήσει Ιερά Παράκληση στον Απόστολό μας Παύλο.  Μετά τις Ιερές Ακολουθίες, στις 9:00 το βράδυ, θα ακολουθήσουν πολιτιστικές ενοριακές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού.

          Παράλληλα, το κέντρο βάρους του πνευματικού εορτασμού θα μετατεθεί στην Αρχαία Κόρινθο, την Καθέδρα της Αποστολικής Μητροπόλεώς μας, όπου έδρασε και δίδαξε τους Κορινθίους ο Μέγας Παύλος. Εκεί στις 7:00 μμ θα εκκινήσει λιτανευτική πομπή από τον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η οποία θα καταλήξει στο Βήμα της ρωμαϊκής αγοράς, εντός του αρχαιολογικού χώρου, όπου ο Απόστολος Παύλος κρίθηκε από τον Ρωμαίο ανθύπατο Γαλλίωνα (Βήμα του Γαλλίωνος). Στο Βήμα θα τελεστεί ο από πολλών ετών καθιερωμένος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανού  εκ του Πατριαρχείου Ρουμανίας, Αργολίδος κ. Ιακώβου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, Σαλώνων κ. Αντωνίου, Θαυμακού κ. Ιακώβου, όπως και του Σεβασμιωτάτου Ποιμανέρχου μας κ. Διονυσίου.

          Θα ψάλλει η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «Άγιος Κυριακός ο Υμνογράφος» υπό τη διεύθυνση του κ. Λεωνίδα Καρασταμάτη.

          Στις 9:30 το βράδυ και μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση στην κεντρική Πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου, μεταξύ του ενοριακού Ναού και του αρχαιολογικού χώρου.

          Στις 10:00 τη νύκτα της 29ης Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Αρχαίας Κορίνθου, με την οποία και θα ολοκληρωθούν οι εορτασμοί της ημέρας της εορτής του πολιούχου και προστάτου μας Αποστόλου Παύλου.

 

 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

                                                                                                                                                                                 Κόρινθος, 29/06/2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

         

          Επιθυμώντας να Σας ενημερώσουμε, για τις εορταστικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Iδρυτού της Εκκλησίας της Κορίνθου και πολιούχου μας Αποστόλου Παύλου ανακοινώνουμε τα κάτωθι:

          Το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου, στηνΚόρινθο, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Αγίων Αποστόλων  από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτη π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, με τη συμμετοχή Iερέων και Iεροψαλτών από τις Aρχιερατικές Περιφέρειες Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης. Στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Κορίνθου, τα στρατόπεδα, την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λείψανο του Αποστόλου Παύλου, καθώς  και τα Ιερά Λείψανα των εν τη Κορινθία Αγίων, προς ενίσχυση και ευλογία.

 

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

          Το Σάββατο 30 Ιουνίου, παραμονή της εορτής, στις 7:30 το βράδυ, θα τελεστεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Αναργύρων Αρχαίας Κορίνθου. Στις 9:30 το βράδυ, μετά τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία.

          Την επομένη, Κυριακή 1 Ιουλίου, ημέρα της εορτής των Αγίων, στις 7:00 το πρωί, θα τελεστείΌρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Αναργύρων Αρχαίας Κορίνθου.

          Στις 7:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η ακολουθία του Εσπερινού και θα ακολουθήσει Ιερά Παράκληση στην Κυρία Θεοτόκο. Τέλος, στις 9:30 μμ θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία της 2ας Ιουλίου,  Εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου).

          Με τον τρόπο αυτό, Θεού θέλοντος, και εφέτος θα ολοκληρωθούν στην Αρχαία Κόρινθο, από όπου και ξεκίνησαν, οι εορταστικές πνευματικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, καθώς η Αρχαία Κόρινθος αποτέλεσε τον τόπο της δράσης του. Εορτάζοντας τους Αγίους, τιμούμε τον Μόνο Τριαδικό Θεό και  με Αυτών τις πρεσβείες ζητούμε για τη σωτηρία της ψυχής μας, αλλά και την ανακούφιση των προβλημάτων που η πατρίδα μας σήμερα ιδιαίτερα αντιμετωπίζει. Ο Απόστολος Παύλος και οι Άγιοι Ανάργυροι ας μεσιτεύουν στον Κύριό μας Ιησού Χριστό για όλους μας.

 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

           

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

Κόρινθος, 24/06/2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                 Στις 28 και 29 Ιουνίου η Εκκλησία της Κορίνθου, εορτάζει τον Πολιούχο της, Απόστολο Παύλο. Στο επίκεντρο των πνευματικών εκδηλώσεων βρίσκεται ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, καθώς και το Βήμμα του Γαλλίωνος στην Αρχαία Κόρινθο.       

         Με τη μέριμνα και τη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας δίδεται παγκορινθιακός χαρακτήρας στην πανήγυρη, ενώ η συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και των Συνοδικών Μητροπολιτών, υπογραμμίζει τη θέση που κατέχει η Κόρινθος, ως Αποστολική Εκκλησία, στους πανελλαδικούς εορτασμούς της μνήμης του Αποστόλου Παύλου.

 

 

          Επιθυμώντας να σας ενημερώσουμε, για τις εορταστικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Iδρυτού της Εκκλησίας της Κορίνθου και Πολιούχου μας Αποστόλου Παύλου, ανακοινώνουμε τα κάτωθι:

          Την Τρίτη 26 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου, στηνΚόρινθο, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Λουτρακίου. Θα ψάλλουν Ιεροψάλτες από την ίδια Αρχιερατική Περιφέρεια. Στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στον Άγιο Σωφρόνιο, Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ενώ στις 6:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεστούν, το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και η ακολουθία του Εσπερινού.

          Την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί,  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου, στηνΚόρινθο, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Νεμέας. Θα ψάλλουν Ιεροψάλτες από την ίδια Αρχιερατική Περιφέρεια. Στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στον Άγιο Ιερομάρτυρα Βλάσιο.

Από τις 4:00 και μέχρι τις 8:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στον  Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, στον χώρο του Εξομολογητητρίου (δεξιά της εισόδου).

Ακόμη, στις 7:00 το απόγευμα θα τελεστεί Μικρός Εσπερινός και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Στις 9:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας στον ίδιο Ιερό Ναό  θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία εις τιμήν, πάντων των Αγίων Αποστόλων, Συνεργών του Αποστόλου Παύλου. Θα ψάλλουν οι μοναχές των Ιερών Μονών και Ησυχαστηρίων της Κορινθίας. Θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.

 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο