Γνώσεσθε την Αλήθεια και η Αλήθεια ελευθερώσει υμάς...

Ανοιχτή συζήτηση για θέματα εκτός των Θεματικών Ενοτήτων.

Θεωρείτε την αντιμετώπιση της Διοικούσας Εκκλησίας απέναντι στους ψάλτες ως Πατρική ή Επιχειρηματική

Το δημοψήφισμα λήγει την 08 Αύγ 2013, 16:19

1.Πατρική
1
50%
2.Επιχειρηματική (νοοτροπία μαγαζιού)
1
50%
 
Σύνολο ψήφων: 2

Άβαταρ μέλους
Mazdazianzinos
Νέος
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 22 Ιούλ 2009, 09:50

Γνώσεσθε την Αλήθεια και η Αλήθεια ελευθερώσει υμάς...

Δημοσίευση από Mazdazianzinos »

Εργαζόμενοι μέσα στην εκκλησία την τέχνη της ψαλτικής, προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, μέσα από την προσευχή μας, την προσφορά, την αγάπη, τη θυσία σε ένα χώρο στον οποίον πρέπει να δεσπόζει ο Χριστός και ουδείς άλλος.

Όμως, μέσα από διοικητικές μέριμνες νιώθω ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει οδηγηθεί σε απανωτά λάθη, λάθη τέτοια τα οποία προκύπτουν από μικρότητες και όχι από πνευματικότητα.

Μερικά από αυτά τα λάθη είναι τα εξής:
1)Η αλλαγή του ημερολογίου που είχε ως αποτέλεσμα το χωρισμό όχι μονάχα των Ελλήνων μεταξύ τους, αλλά και των Ελληνορθόδοξων Χριστιανών με Ορθόδοξους Χριστιανούς άλλων Ορθόδοξων κρατών. Μία πληγή που δεν ξέρω πότε επιτέλους θα κλείσει.

2)Τα πάρε δώσε μεταξύ Μητροπολιτών για το ποιος θα γίνει Μητροπολίτης και πού. Σικέ καταστάσεις. "Αν θα με υποστηρίξετε εκεί, θα σας υποστηρίξω κι εγώ εκεί" κλπ.... Γνωρίζαμε στη Θεσσαλονίκη χρόνια πριν ότι θα έρθει ο Άνθιμος. Υπήρχε συμφωνία επί Χριστοδούλου για τη μοιρασία Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Κοινά μυστικά... Ας το διαψεύσουν.

3)Οι αλλοιωτικές προσφωνήσεις "Παναγιώτατε", "Σεβασμιώτατε", "Πανοσιομολογιώτατε" κλπ που απομακρύνουν τους Πατέρες από τα τέκνα τους και τους δίδουν την αίσθηση του Σουλτάνου και του Δερβέναγα. Θύματα του πειρασμού του Διαβόλου που έταξε στο Χριστό μεγαλεία αν συμμαχούσε με τον πονηρό. Εκείνος όμως τα αρνήθηκε και έζησε ταπεινά, καλώντας τον εαυτό Του ως υιό του Ανθρώπου και σπάνια του Θεού. Τι διαφορά έ...;

4)Οι Μητροπολίτες που θέλουν να ονομάζονται Δεσποτάδες, ενώ ο ρόλος τους είναι υπηρετικός και όχι Βασιλικός-Δεσποτικός, οι οποίοι ούτε το τυπικό γνωρίζουν και ζητάνε να λέγεται "εις πολλά έτη Δέσποτα", αντί του "Κύριε ελέησον" λες και έχουν γεννέθλια και ζητούν μακροζωΐα εις τον κόσμον τούτον και όχι το έλεος του Θεού.

5)Αυτοί που έχουν τους ιερείς τους σαν στρατιωτάκια και τους μηδενίζουν ανά πάσα στιγμή, δίχως να έχουν την πνευματική διάκριση και την αγιότητα που θά 'πρεπε να έχουν.

6)Μητροπολίτες και Ιερείς που εμπλέκονται και καθοδηγούν τους πιστούς σε πολιτικές πεποιθήσεις τους, και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους και την αγαθότητα των πιστών τους.

Αυτά λοιπόν και άλλα πολλά έδωσαν το δικαίωμα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών να ανακοινώσει δίχως την παραμικρή συζήτηση τη διακοπή παροχής "δώρου" Χριστουγέννων και Πάσχα των ιεροψαλτών, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίοι έχουν υποστεί γενναίες μειώσεις, ήδη, στις απολλαβές τους, είτε μεγάλες καθυστερήσεις μηνών...!

Αυτή ήταν η πιο δυναμική παρέμβαση της επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος μέσα στην περίοδο της κρίσης, μετά τα ομολογουμένως σωτήρια συσσίτια, αλλά και τις ενοριακές εκδρομούλες στο εξωτερικό, τη στιγμή που η Ελληνική Οικονομία αιμορραγεί και οι ακριτικές περιοχές της χώρας μας σβήνουν...! Εκδρομούλες στη Ρώμη και πεθαίνει π.χ. το Καστελόριζο, η Θράκη, τα νησιά...!

-Δεν σκέφτηκαν φερειπείν να βγάλουν τους τιμοκαταλόγους των μυστηρίων που έχουν οδηγήσει χιλιάδες πιστών στους πολιτικούς γάμους.

-Δε σκέφτηκαν ότι αυτά που θέλησαν να κόψουν, δεν είναι δώρα, αλλά αποζημιώσεις υπερωριών και δέσμευσης ολόκληρων οικογενειών σε ευαίσθητες εορταστικές περιόδους.

-Δε σκέφτηκαν ότι ψάλτες που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές ξοδεύουν πολλαπλάσια ποσά για την μετακίνησή των τις περιόδους εκείνες.

-Δε σκέφτηκαν ότι οι ψάλτες δεν λειτουργούν υπό καθεστώς υπαλλήλων, από τη στιγμή που δεν λαμβάνουν ένσημα, που δεν ανεβαίνουν σε κλιμάκια, δε μονιμοποιούνται, αλλά είναι στο έλεος των ιερέων, αν θα παραμείνουν στο ναό, ή θα πάρουν δρόμο, απλά και μόνο γιατί ο παπάς π.χ. βαρέθηκε τη φωνή τους και θέλει έναν άλλο τραγουδιστή (καθώς τέτοια αντιμετώπιση έχουν συναντήσει κάποιοι ιεροψάλτες) ή διότι ο τοπικός "Δεσπότης" θέλει να βάλει κάποιον δικό του και μηχανεύεται όλη η Μητρόπολη τρόπους για να διώξει το υπάρχοντα ψάλτη (πρώτη φορά το ακούτε;).

-Δε σκέφτηκαν ότι αν κάποιος ναός έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει το δώρο, γιατί να μην το κάνει, όταν στηρίζεται τα μάλα από τους ιεροψάλτες του...; Αλλά, έβγαλαν μια διαταγή, για να φανούν τα καλά παιδιά του συστήματος. Αυτού του συστήματος που έχει μασώνους στα κυβερνητικά κλιμάκια και όσους έχουν άλλη άποψη τους βαφτίζουν δωδεκαθεϊστές (βλέπε ΛΑ.Ο.Σ.), ή σατανιστές (βλέπε Χρυσή Αυγή). Και οι καλοί Χριστιανοί που έχουν κατακλέψει τον κόσμο, βάλλονται κατά του Αγίου Όρους, κλείνουν ένα γέροντα στη φυλακή, θαρρείς και ό,τι έκανε θα το έβαζε στην τσέπη του όπως οι τριακόσιοι του Κοινοβουλίου, ή ο Δεσπότης με το εκατομμύριο ή δισεκατομμύριο (δε θέλω να θυμάμαι) που το κρατούσε για τα γειρατιά του...!!!

-Δε σκέφτηκαν ότι έτσι θα δημιουργήσουν μία ακόμη ομάδα πτωχών, οι οποίοι θα έρθει η στιγμή που το πρωΐ θα ψάλλουν στο ναό και το μεσημέρι θα τρώνε στο συσσίτιό του; Γιατί όχι θα μου πείτε; Τι είναι οι ψάλτες; Αναρωτιέμαι έως τη σήμερον ημέρα...! Κατώτεροι κληρικοί ή κατώτεροι άνθρωποι; Κατώτεροι κληρικοί ή απλοί πολίτες; Καλλιτέχνες ή Πνευματικοί άνθρωποι; Εκπαιδευτικοί συνεργάτες ή μέρος του ποιμνίου; Συνεργάτες στο έργο της Εκκλησίας ή αναλώσιμο πλην όμως αναγκαίο κακό για να λειτουργεί μία εκκλησία-ενορία;

-Δε σκέφτηκαν πως η Εκκλησία θα έπρεπε να λειτουργεί σα μάνα και όχι σαν επιχειρήση.

-Δε σκέφτηκαν ότι η Εκκλησία θα έπρεπε να αντιστέκεται απέναντι στα πρότυπα επιτηδευμένης πτωχοποίησης των ανθρώπων που επιβάλλει ο Διεθνής Σιωνισμός. Παρόλα αυτά διατάζουν περικοπές, υπό την απειλή κυρώσεων, μάλιστα, ακόμη και σε ναούς που δύνανται να πληρώσουν τους ψάλτες τους, παρεμβαίνοντας έτσι στα εσωτερικά των ενοριών, φέρνοντας ταραχή και ξέρουμε καλά ποιος φέρνει συνήθως ταραχή... αντί για Ειρήνη!

-Δε σκέφτηκαν ότι ο Παπάς είναι συνώνυμος με το Πατέρας και όχι με το Επιχειρηματίας και ότι η Εκκλησία είναι η Κιβωτός και όχι η Τράπεζα-Επιχείρηση που έχει σκοπό να μαζεύει λεφτά για να ταΐζει αυτούς τους οποίους κι εκείνη έκανε πτωχούς!

-Δε σκέφτηκαν ότι δε θα έπρεπε να προσλαμβάνουν συνταξιούχους σε θέσεις ψαλτών πλέον, διότι οι συνταξιούχοι παίρνουν μια σύνταξη, την οποίαν ίσως οι νέοι ψάλτες δε θα πάρουν ποτέ, τόσο εξ αιτίας πολιτικών του σύγχρονου διεφθαρμένου κράτους, αλλά και της Εκκλησίας, που εφόσον βόλεψαν όλους τους ημέτερους, αδιαφορούν για τους υπόλοιπους. Γιατί οι συνταξιούχοι να παίρνουν και δεύτερο μισθό και οι νέοι να είναι άνεργοι και να σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό για να ζήσουν;

-Δε σκέφτηκαν ότι θα ήταν ευκαιρία να προσλάβουν άνεργους ή χαμηλόμισθους ψάλτες, να τους δίδουν κανονικό μισθό και ένσημα, συμβάλλοντας δυναμικά στη μείωση της ανεργίας, βελτιώνοντας την κακιά εικόνα του κράτους; Σκεφτείτε και αυτό!

Σήμερα έκανα ένα κλικ και βλέπω τη "Σατανιστική" Χρυσή Αυγή να ψάλλει τη Υπερμάχω http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 3Cl9Al-qjE#! και την Ιερά Σύνοδο να τιμωρεί τους ψάλτες, σε ρόλο ΔΝΤ, (που πολλοί εκ των ψαλτών στηρίζονται πλέον μονάχα στον πενιχρό μισθό του αναλογίου, διότι είναι άνεργοι). Με μαύρα λεφτά, διότι επί χρόνια δεν τους δίδουν ένσημα και τους αφήνουν ανασφάλιστους και άρα δυνητικά απολυμένους.

Ένα έχω να πω με όλα αυτά...

ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Mazdazianzinos την 10 Ιουν 2013, 12:03, έχει επεξεργασθεί 6 φορές συνολικά.

Επιστροφή στο “Συζήτηση”