Σελίδα 1 από 1

Ζητείται Ασματική Ακολουθία Αγ. Φωτεινής

Δημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2008, 13:17
από Nikiforos
Γειά σας.

Έχει κανείς ακολουθία (Φυλλάδα) της μεγαλομάρτυρος αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος (26 Φεβρουαρίου);

Αν είναι εύκολο να την σαρώσει κάποιος και να την αναρτήσει κάπου... Δεν ξέρω αν συζητήσατε το θέμα ξανά, (είμαι νέος χρήστης του forum) αλλά θα ήταν καλό αν είχαμε πρόσβαση στις ακολουθίες εορταζόμενων αγίων που δεν υπάρχουν στα μηναία (π.χ. του Αγίου Νικήφορου :P). Οι ακολουθίες, αλλά και όλα αυτά τα κείμενα που υπάρχουν και στο "Αναλόγιον" είναι μεγάλη βοήθεια για μικρούς και μη εξοπλισμένους ναούς. Στο ναό στο χωριό, έχουμε τις ακολουθίες (και στο μέλλον οφείλω να τις ψηφιοποιήσω), αλλά ενόσω είμαι στην Αθήνα, καμιά φορά που θα ψάλλουμε λ.χ. στο πολυτεχνείο είναι πολύ χρήσιμο ένα pdf, για οργάνωση και προετοιμασία κυρίως.

Re: Ζητείται Ασματική Ακολουθία Αγ. Φωτεινής

Δημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2008, 19:52
από Παναγιώτης
Αγαπητέ Νικηφόρε,

δεν έχει πέσει στα χέρια μου φυλλάδα της Αγίας Φωτεινής, ούτε του Αγίου Νικηφόρου. Αν τύχει θα την περάσω.
Με τον όρο φυλλάδα εννοείς μόνο λόγια (εγώ έτσι το εννοώ), ή και μουσικά μαζί;

φιλικά,
Παναγιώτης.

Re: Ζητείται Ασματική Ακολουθία Αγ. Φωτεινής

Δημοσιεύτηκε: 25 Φεβ 2008, 15:34
από Nikiforos
Μόνο λόγια εννοώ. Αν και έχω δει και κάποιες με μελοποιημένα τα δοξαστικά τουλάχιστον. Για τον Άγιο Νικηφόρο Πατριάρχη Κων/πόλεως (εορτή της μνήμης του, 2 Ιουνίου), γνωρίζω ότι έχει ετοιμάσει ακολουθία η Ι.Μ. Παναγίας του Κύκκου. Αν την βρω θα την ψηφιοποιήσω. Δεν νομίζω να υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα. Εξάλλου η διάδοση των ακολουθιών για αγίους που εορτάζονται αλλά δεν περιλαμβάνεται ακολουθία στα μηναία (π.χ. νεοφανείς ή λιγότερο γνωστοί Άγιοι), δεν νιώθω ότι είναι τίποτε άλλο παρά θεάρεστο.

Μου φαίνεται αν δεν δει το μήνυμα κάποιος που ψέλνει σε ναό αφιερωμένο στην Αγ. Φωτεινή, δε θα έχουμε τι να ψάλλουμε αύριο.

Ευχαριστώ.

Re: Ζητείται Ασματική Ακολουθία Αγ. Φωτεινής

Δημοσιεύτηκε: 04 Μαρ 2008, 17:30
από Ioannis R
Αγαπητέ Nikifore,

Έχω στα χέρια μου πλήρη ασματική ακολουθία της Αγίας Φωτεινής ποιηθείσα υπό Γερασίμου μοναχού Μικραγιαννανίτου. Ακολουθία του Αγίου Νικήφόρου δεν εχω, αλλά λογω του ότι σπουδάζω στην Ορεστιάδα κ ψάλλω στον Μητροπολιτικό Ναό Ορεστιάδος, που ανήκει στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου κ Ορεστιάδος, ίσως καταφέρω να βρω ακολουθία του Αγίου Νικηφόρου λόγω του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Νικηφόρου.

Re: Ζητείται Ασματική Ακολουθία Αγ. Φωτεινής

Δημοσιεύτηκε: 13 Μάιος 2008, 17:32
από Δημήτριος
Αποστέλλω την ακολουθία της Αγ. Φωτεινής.

Re: Ζητείται Ασματική Ακολουθία Αγ. Φωτεινής

Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2008, 08:25
από Παναγιώτης
Θερμές ευχαριστίες αγαπητέ Δημήτρη.

Χριστός ανέστη,
Παναγιώτης.

Re: Ζητείται Ασματική Ακολουθία Αγ. Φωτεινής

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2008, 11:45
από Ioannis R
Αγαπητέ Νικηφόρε, Ακολουθία του Αγίου Νικηφότου υπάρχει στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη Ανέμη. Σε στέλνω την διεύθυνση http://anemi.lib.uoc.gr/metadata/3/a/b/ ... 000450.tkl.