Η δωρεάν εφαρμογή για iOS συσκευές "Προσευχητάριον, Greek Prayer Book" (2011-2022) με τη χάρη του Θεού μας έφθασε συνολικά τις 98,000+ μονάδες (units). Τρεις κύριες εκδόσεις συνολικά εκδόθηκαν. Είναι το πρώτο ελληνικό Προσευχητάριο για κινητά τηλέφωνα (από το 8/4/2011). Περιέχει τις βασικές προσευχές της ημέρας για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό, καθώς και πλήθος άλλων προσευχών. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε για να έχουμε πάντα οι Χριστιανοί μαζί μας ένα Προσευχητάριο. Δεν συνιστούμε την χρήση του εντός της εκκλησίας για την αποφυγή σκανδαλισμού των αδελφών μας. (Παρά ταύτα πολλές φορές την έχουμε δει να χρησιμοποιείται εντός εκκλησίας).

Χρήσιμη πληροφορία: Το κινητό τηλέφωνο, έχει κεραία που εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ικανής εντάσεως ώστε να θέσει σε επικοινωνία την συσκευή με δίκτυο κινητής που η κεραία του απέχει και 1 χλμ μακρυά, συν την ακτινοβολία από τα WiFi, Bluetooth, NFC κτλ.. Αυτή η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία περνάει και μέσα από το κεφάλι, και το σώμα σας (και κατ' επέκτασιν από τα κύτταρά σας, με βιολογικές επιδράσεις, συν τω χρόνω, πέραν από την θερμική επίδραση, σύμφωνα με επιστήμονες). Διαβάζοντας το κινητό επί ώρες καθημερινά, π.χ. 10, 30, 60, 120 λεπτά της ώρας για Προσευχή ή για να κοιτάτε το Ίντερνετ και Εφαρμογές, ουσιαστικά κρατάτε παρατεταμένα μια ενεργή κεραία μικροκυματικών συχνοτήτων σε απόσταση 20 εκ. από το κεφάλι σας. Αυτό δεν είναι καλό μακροπρόθεσμα... (εννοείται ότι χρησιμοποιούμε ενσύρματα ακουστικά για τηλεφωνική χρήση, και προτιμάμε όπου μπορούμε το ενσύρματο σταθερό). Μία λύση είναι να βάζετε το κινητό στην πτήση (να κλείνετε την ασύρματη επικοινωνία 4G/5G/WiFi/Bluetooth/NFC κτλ.). Η καλύτερη βέβαια λύση είναι να χρησιμοποιείτε ένα έντυπο μικρό Προσευχητάρι που να το'χετε στο τσαντάκι σας, και να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή μόνο όταν δεν υπάρχει προσευχητάρι διαθέσιμο και πάντα έχοντας το κινητό στην πτήση. Στις Ακολουθίες, μέσα στην Εκκλησία, καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε έντυπα ή εφαρμογές, όπως η Παράδοση μας δίδαξε. Στους Ιερούς Ναούς, ακούμε τα ιερά λόγια της Εκκλησίας, και συνάμα προσευχόμαστε ταπεινά, κατά διάνοιαν, μυστικώς, από μέσα μας, να μας ελεήσει ο Θεός και να μας βοηθήσει η Παναγία, και για τα αιτήματά μας, την οικογένειά μας, τον κόσμο.

 

Το Προσευχητάριον σε PDF (2014)

 

Τρεις κύριες εκδόσεις:

"Προσευχητάριον, Greek Prayer Book (64-bit)", #1261473057 - Διαθέσιμη, στο App Store.
"Προσευχητάριον, Greek Prayer Book", #430759209 - Μη διαθέσιμη πλέον, λόγω παλαιότητας, παρά μόνον για όσους την έχουν ήδη κατεβάσει.
"Προσευχητάριον (παλαιό), Greek Prayer Book", #604146485 - Μη διαθέσιμη πλέον, λόγω παλαιότητας, παρά μόνον για όσους την έχουν ήδη κατεβάσει.

 

Εικόνες εφαρμογής:

 


Τα περιεχόμενα αναλυτικά:


Λόγος περί Προσευχής

Σύντομη Προσευχή

Πρωινή προσευχή

Εξάψαλμος

Ευχή εις το Γεύμα

Θ' Ώρα

Εσπερινός

Ευχή εις το Δείπνον

Μικρόν Απόδειπνον

Χαιρετισμοί της Θεοτόκου

Μικρά Παράκλησις

Μεγάλη Παράκλησις

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως

Ικετήριος Κανών εις τον Κύριον ημών Ιησού Χριστόν

Κανών του Ακαθίστου Ύμνου

Κανών εις τον Άγγελόν μας

Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού

Αναστάσιμη Προσευχή

Ψαλμός Ν' (50ός)

Ψαλμός ΡΚ' (120ός)

Αγνή Παρθένε Δέσποινα

Απολυτίκια (Τροπάρια)

Προσευχή των Ενόπλων Δυνάμεων

Προσευχή της Πολεμικής Αεροπορίας

Προσευχή Οσίου Εφραίμ

Προσευχή Οσίου Εφραίμ (β')

Προσευχή Πατέρων της Όπτινα

Μακαρισμοί του Κυρίου

Νηστείες του Ενιαυτού

 

2022-Αυγ-21: 98000+ εγκαταστάσεις σε συσκευές παγκοσμίως.

2017-Αυγ-20: 64000+ εγκαταστάσεις σε συσκευές παγκοσμίως.

2014-Οκτ-10: 52000+ εγκαταστάσεις σε συσκευές παγκοσμίως.

2012-Μαρ-26: 20000+ εγκαταστάσεις σε συσκευές από το Ελληνικό App Store.

2011-Ιουν-30: 10000+ εγκαταστάσεις σε συσκευές από το Ελληνικό App Store.

2011-Απρ-10: 1η θέση στο Top Free Apps στο Ελληνικό App Store στην κατηγορία Reference.

2011-Απρ-10: 2η θέση στο Top Free Apps στο Ελληνικό App Store ανάμεσα σε όλες τις κατηγορίες.

2011-Απρ-08: έκδοση 1.0 διαθέσιμη στο App Store.


* * *


The first Greek Prayer Book for mobile devices. It contains (only in Greek) prayers for the Greek Orthodox Christians. It contains also a catalog of the fast days of the year.

 

Σύνολο μονάδων του Προσευχηταρίου:

 

Ἱερὰ Ἐξομολόγηση: Ἐρωτήματα καὶ Ἀπαντήσεις

Τι είναι η Εξομολόγηση;

Η Εξομολόγηση είναι ένα από τα βασικά μυστήρια της Εκκλησίας. Μας δίνει τη δυνατότητα να «συμφιλιωθούμε» με τον Θεό, να εξετάσουμε την πίστη και τη ζωή μας και να εξασφαλίσουμε πνευματική υγεία. Είναι πράξη μετανοίας. Και μετάνοια σημαίνει αλλαγή του εαυτού μας, στροφή, μεταμόρφωση. Όταν αμαρτάνουμε απομακρυνόμαστε από τον Θεό. Όταν όμως μετανοούμε, ομολογούμε τις αμαρτίες μας και ζητάμε συγχώρεση, επιστρέφουμε σ' Αυτόν.

Ἱερὰ Ἐξομολόγηση: Ἐρωτήματα καὶ Ἀπαντήσεις

Ἡ καθημερινὴ προσευχὴ θωρακίζει τὴν ψυχὴ κατὰ τῆς ἁμαρτίας (Ἅγ. Ἰωάννης Χρυσόστομος)

Κανένα ἀπὸ ἐκεῖνα ποὺ συντελοῦν εἰς τὴν εὐσέβειαν δὲν μπορεῖ νὰ εἰσέλθῃ εἰς ψυχὴν ποὺ εἶναι ἔρημος ἀπὸ προσευχὴν καὶ ἀπὸ δέησιν· ἀλλὰ ὡσὰν πόλις ἀνοχύρωτος εὔκολα μπορεῖ νὰ ὑποταχθῆ εἰς τοὺς ἐχθροὺς ἀπὸ ἔλλειψιν κάθε ἐμποδίου. Τὸ ἴδιο λοιπὸν καὶ ψυχήν, ποὺ δὲν εἶναι ὀχυρωμένη μὲ προσευχές, εὔκολα ὁ διάβολος τὴν ὑποτάσσει καὶ τὴν γεμίζει μὲ εὐκολίαν μὲ κάθε ἁμαρτίαν. Κατ' ἀρχήν, ὅταν ἰδῆ ψυχὴν θωρακισμένην μὲ προσευχὲς δὲν τολμᾶ νὰ τὴν πλησιάσῃ.

Η καθημερινή προσευχή θωρακίζει την ψυχή κατά της αμαρτίας (Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος)

Τὰ βιβλία μας

Δωρεάν pdf            Δωρεάν pdf

                                  Δωρεάν pdf

Συστηματοποίηση Τυπικοῦ

Ἐπικοινωνία

analogion τελεῖα gr εἰς gmail

Στατιστικά

  • Χρήστες 1
  • Άρθρα 266
  • Εμφανίσεις Άρθρων 2667058

Σὲ σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 168 επισκέπτες και κανένα μέλος